Heeft u een werkgever die u niet aanmeldt bij het pensioenfonds of twijfelt u of uw opbouw van het pensioen wel klopt? Neem dan contact op Strataego Advies Eindhoven. Wij kunnen u uitleg geven over uw situatie en u, indien nodig, koppelen aan een pensioenspecialist. Bel op 040-3041460 of stuur een bericht via Whatsapp of vul het contactformulier in. Wij staan  graag te woord.

Pensioen bij een pensioenfonds

U wilt weten waar u aan toe bent: het is goed om te weten dat het geregeld voorkomt dat de pensioenopbouw van werknemers niet juist is. Voorkom nare verassingen achteraf en maak gebruik van een vrijblijvend eerste adviesgesprek bij Strataego Advies in Eindhoven. Nederland kent verschillende verplichte en niet-verplichte pensioenfondsen. Pensioenfondsen kunnen ingesteld zijn voor een bedrijfstak of beroepsgroep, of speciaal voor een grote onderneming. Alle pensioenfondsen moeten zich na oprichting melden bij De Nederlandsche Bank (DNB). De pensioenfondsen staan in het register voor pensioenfondsen

Advies over uw deelname aan een pensioenfonds

Bedrijfstakpensioenfonds en beroepspensioenfonds

Bent u werkgever in bijvoorbeeld de bouw of afwerking? Dan moet u verplicht deelnemen aan het bedrijfstakpensioenfonds (bpf). Dat geldt (vooralsnog) ook voor zelfstandige schilders in de bouw. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank van 30 januari 2019. De Wet Bpf 2000 biedt een grondslag om zzp’ers verplicht te laten deelnemen in het betrokken bedrijfstakpensioenfonds in de zin van de Pensioenwet. Zelfstandigen Bouw gaat overigens in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat zelfstandige schilders verplicht blijven pensioen op te bouwen bij het BPF Schilders. Zzp-schilders willen af van het verplicht pensioen (artikel).

Bent u als werkgever verplicht aangesloten? Dan brengt u het pensioen van uw werknemers ook bij dit pensioenfonds onder. Voor bepaalde beroepsgroepen (notarissen, beroepen in de gezondheidszorg en de haven) bestaan er beroepspensioenfondsen. Werkt u in een van deze sectoren? Dan zijn u en uw werknemers verplicht aangesloten bij dit fonds.

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Nabestaandenpensioen

Een nabestaandenpensioen is een uitkering die iemand krijgt als zijn partner overlijdt. Dit kan bijvoorbeeld een nabestaandenuitkering zijn of een levensverzekering. Er zijn verschillende nabestaandenpensioenen:

  1. Algemene nabestaandenwet (Anw)
    De Algemene nabestaandenwet (Anw) geeft nabestaanden onder voorwaarden een basisuitkering. Iedere inwoner van Nederland is automatisch verzekerd voor de Anw.
  2. Aanvullend nabestaandenpensioen van de zaak
    Werkte de partner in loondienst? Dan heeft de nabestaande meestal recht op een aanvullend nabestaandenpensioen van de zaak. Dit komt bovenop de nabestaandenuitkering van de Anw.
  3. Levensverzekering
    Een particuliere levensverzekering zorgt ervoor dat de nabestaande extra inkomen heeft na het overlijden van de partner.

Voor informatie over uw aanvullend pensioen of levensverzekering kunt u contact opnemen met uw pensioenuitvoerder of verzekeraar. Uiteraard zijn de financieel adviseurs van Strataego Advies Eindhoven u hierbij graag behulpzaam. Heeft u stilgestaan bij uw testament? Maak gebruik van een gratis kennismakingsgesprek en ontvang tips van deskundigen om al uw zaken goed te laten regelen!

Pensioenfonds en pensioenverzekering: het verschil

Pensioen opbouwen bij een pensioenfonds en bij een pensioenverzekeraar lijkt op het eerste gezicht hetzelfde. Pas als u er iets dieper in duikt, blijkt er een verschil te zijn. Pensioenverzekeraars mogen de uitkeringen niet verlagen, waar pensioenfondsen dat in speciale gevallen wel mogen. Daardoor is een pensioen dat opgebouwd wordt bij een verzekeraar zekerder dan een pensioen dat opgebouwd wordt bij een pensioenfonds. Vragen over de verzekeringsovereenkomst van uw pensioenverzekeraar? Pensioenadvies nodig? Neem contact op met een pensioenjurist van Strataego Advies Eindhoven. 

Gratis kennismaken?

De eerste sessie is altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens deze sessie sparren we over uw huidige situatie en doelen. We kijken of het ‘klikt’, en of we u kunnen helpen bij uw uitdagingen. U zit dus nergens aan vast. Helder antwoord op uw vragen! Afspraak inplannen of wenst u meer informatie te ontvangen? Vul dan direct onderstaand contactformulier in of bel 040 – 3041460

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon