Afgescheept door de verzekeraar na hagelschade?

Veel (agrarische) ondernemers en particulieren met een verzekering zullen geen vergoeding krijgen omdat hagelschade daarin is uitgesloten, dit is niet terecht. Het ging eind juni 2016 namelijk om een complex van zaken.

De standaard (gewas)verzekering geeft dekking tegen storm en overvloedig hemelwater. Hagelschade is daarin uitgesloten, want daar is een aparte verzekering voor nodig. Verzekeraars doen nu alsof het bij het noodweer in juni alleen om hagel ging, dit om dekking van de schade te kunnen weigeren.

Naar onze mening is het een samenspel van factoren geweest, dat bij meteorologen bekend staat als ‘supercel’. Daar zijn verschillende meteorologen van het KNMI en van de Universiteit Wageningen het over eens (http://bit.ly/2aciZlY). Een supercel is het zwaarste type onweersbui dat er bestaat, met zware neerslag en windstoten. Dit verschijnsel staat echter niet in de polisvoorwaarden vermeld.

De supercel kan op meerdere manieren schade veroorzaken. De verschillende factoren (windstoten, zware neerslag en hagel) uit de supercel mag je niet los van elkaar zien. Al helemaal niet om vervolgens die ene factor, die is uitgesloten van verzekering, als oorzaak aan te wijzen voor de totale schade.

Onze ervaring leert dat veel slachtoffers door de verzekeraar aan de telefoon worden afgescheept met de volgende tekst: “Het spijt ons bijzonder, maar we kunnen uw schade niet vergoeden”. “Dit valt net buiten de omschrijving van uw polisvoorwaarden”. Dit is echter niet de waarheid!

Laat u niet afschepen en neem contact met ons op voor een vrijblijvende analyse van uw rechten.

De dekking van de schade is afhankelijk van de polisvoorwaarden en de bevindingen van de schade-expert. Indien u het hier niet mee eens bent of hierover twijfelt, dan is het goed om de adviseurs van Strataego Advies in te schakelen om het rapport te laten bekijken. Ons kantoor bemiddelt bij de schadevaststelling en afwikkeling zo dat u kunt doen waar u goed in bent, namelijk: ‘ondernemen’.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

040 – 304 14 60
info@strataego-advies.nl
www.strataego-advies.nl

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon