Alaaf!

Carnaval komt er weer aan en dat betekent dat weer alles kan en alles mag, toch?

Helaas, niet helemaal. In tegenstelling tot wat veel mensen denken gelden er toch nog steeds regels tijdens carnaval. Voor een geslaagde carnaval hebben wij voor u de meest voorkomende overtredingen/misdrijven op een rijtje gezet.

1. Openbaar dronkenschap

Carnaval wordt zowel in de kroeg als op straat gevierd. Dat het feestje op straat doorgaat betekent niet dat de regel: ‘verbod op openbaar dronkenschap,’ niet meer geldt. Komt u toevallig een wethandhaver tegen met een slecht humeur tijdens carnaval kunt u een boete riskeren van € 95,- als u het echt bont maakt en ook nog eens dronken de orde/veiligheid op de openbare weg verstoord, hangt u een boete van € 380,- boven het hoofd! Wees verstandig, drink met mate.

2. Onder invloed achter het stuur

Nu we het over openbaar dronkenschap hebben gehad, is het erg voor de hand liggend dat u met drank (en/of drugs) op niet achter het stuur moet kruipen. U riskeert dan niet alleen de veiligheid voor uzelf, maar ook dan van anderen, inclusief uw eventuele medepassagiers. Naast het krijgen van een boete (die kan oplopen tot € 550,-!) kunt u ook een proces-verbaal verwachten voor het rijden onder invloed.

Let op! Als u zelf niet rijdt maar wel in een auto stapt waarvan u weet dat de bestuurder dronken is loopt u het risico dat uw opgelopen (letsel)schade niet is verzekerd. U maakt namelijk zelf de keuze om bij een dronken chauffeur in te stappen.

3. Ruzie en geweld

Carnaval is een druk (bezocht) feest waar veel alcohol wordt geschonken. Ruzies en gevechten zijn helaas niet uit te sluiten tijdens het 3-daagse feest. Het kan zomaar zijn dat iemand per ongeluk tegen u aan stoot. Maak dan niet meteen ruzie, accepteer wat van een ander. Ruzie loopt vaak uit de hand en voor u het weet komt geweld om de hoek kijken. En wanneer er geweld in spel is loopt u de kans opgepakt te worden door de politie voor een nachtje in de cel. De rompslomp die daarna komt bederft een goede carnaval al helemaal!

4. Ongewenste intimiteiten

Tijdens carnaval is iedereen losser dan normaal. Uw stijve secretaresse staat uitbundig te dansen en uw stugge buurman geeft om het uur een rondje weg. Veel mensen worden ook in hun doen en laten losser, zo zeggen ze dingen die ze normaal nooit zouden zeggen en doen ze dingen die ze normaal nooit zouden doen. Daarvan is een veel voorkomend probleem ongewenste intimiteiten. Iemand zomaar in zijn of haar billen knijpen kan en mág, ook tijdens carnaval, nog steeds niet. Een gesprekje met iemand aangaan is geen probleem, maar onthoud: handen thuis!

5. Wildplassen

Drukte en veel bier, dat is carnaval. Dat betekend vaak ook lange rijen bij de toiletten. Veel mensen zoeken dan een boom of een hoekje op straat op. Dit heet wildplassen en dit is verboden op veel plekken. Voorkom dat het legen van uw blaas u € 140,- gaat kosten en zoek een toilet op!

Mocht u ondanks deze waarschuwingen en tips alsnog in de problemen komen? De adviseurs van Strataego Advies staan voor u klaar! (Wel ná de carnaval natuurlijk).

Fijnfisjenie!

 

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon