Een eigen webshop starten doe je zo!

Voor veel producten is het voor iedereen toegestaan om daarin een webshop te starten. Echter is het voor het verkopen van sterke drank en het verkopen van zelfzorggeneesmiddelen of andere medicijnen niet zomaar mogelijk om deze via internet aan te bieden. Hiervoor zijn strenge regels, waardoor het slim om in deze gevallen een jurist in te schakelen.

Voor elke webshop is het noodzakelijk om bepaalde informatie op de website te vermelden, zodat klanten en/of consumenten zien hoe jij je zaken regelt en zien wie jij bent. Deze verplichte onderdelen zijn naam van de onderneming, KVK nummer, Btw-identificatienummer, (fysiek) adres van de onderneming, contactgegevens (denk hierbij aan een e-mail adres en telefoonnummer), belangrijke kenmerken van het product (denk hierbij aan kleur, gebruik en typenummer), prijs van het product (incl. btw), eventuele kosten van levering, betalingswijze, wijze van productaflevering, bedenktermijn (termijn voor aanvaarding van het aanbod), algemene voorwaarden, mogelijkheden om eventuele foute invoer ongedaan te maken en technische stappen van bestel- en betalingsproces. Wanneer je dit niet doet, kan de consumentenautoriteit je een sanctie opleggen.

Bij het bestelproces moet de klant de mogelijkheid krijgen om zijn invoerfouten te herstellen, voordat hij of zij overgaat tot een daadwerkelijke bestelling. Het moet ook duidelijk zijn aangegeven hoe hij of zij dit kan doen. Verder mogen eventuele extra opties, niet vooraf zijn aangevinkt. De klant moet de mogelijkheid krijgen om dit zelf te doen (bijvoorbeeld een cadeauverpakking in plaats van gewone verpakking).

Wanneer een klant een bestelling plaatst, moet het duidelijk zijn dat hij of zij voor het product moet betalen. Enkel het woord ‘bestellen’ is hierbij onvoldoende. Bij daadwerkelijk betaling is het van belang dat de klant niet meer dan 50% vooruit moet betalen. Wanneer je dit wel als mogelijkheid wilt, kun je dit expliciet met de klant afspreken (niet via de algemene voorwaarden) of je biedt alternatieve betaalwijzen waarbij de klant wel achteraf kan betalen.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Strataego Advies Eindhoven
www.strataego-advies.nl
info@strataego-advies.nl
040-3041460

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon