Holding oprichten
Wij helpen u de juiste keuzes te maken.
Plan kosteloos adviesgesprek
eenmanszaak omzetten
Wij begeleiden tevens de omzetting van uw eenmanszaak in een bv of holdingstructuur.
Gratis adviesgesprek
Gratis intakegesprek
Financieel adviseurs aan wie u vrijblijvend uw situatie kunt voorleggen en kunt sparren over de mogelijkheden.
Plan gratis intakegesprek
Previous
Next

Of uw onderneming klein of groot is, voor iedere onderneming biedt de holdingstructuur veel voordelen. Een holding biedt flexibiliteit, bescherming en fiscale voordelen. Wilt u weten of het oprichten van een holdingstructuur interessant voor u is? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel ons direct op het telefoonnummer 040-3041460 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij staan u graag te woord. 

Wat is een holding?

Een holding is de besloten vennootschap (bv) die de aandelen houdt in een werkmaatschappij (bv). Dat kunnen ook meerdere werkmaatschappijen zijn. De activiteiten vinden plaats in de werkmaatschappij(en). De waardevolle vermogensbestanddelen (machines, voertuigen en pand) staan op de balans van de holding bv en worden ter beschikking gesteld aan de werkmaatschappij die het bedrijfsrisico loopt. Gaat de werkmaatschappij failliet, dan kan de curator niet aan het vermogen van de holding komen.

BV oprichten?

U bent welkom adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Omzetten eenmanszaak naar besloten vennootschap

Wij zijn specialist in het omzetten van de eenmanszaak in een bv. Als u een eenmanszaak heeft staat u met uw privévermogen in voor het nakomen van uw zakelijke verplichtingen. Heeft uw eenmanszaak onvoldoende liquide middelen om vorderingen te voldoen, dan zult u dit met privégeld moeten oplossen. Gaat uw eenmanszaak failliet, dan gaat u privé ook failliet. Redenen om de eenmanszaak om te zetten in een bv zijn: minder persoonlijke aansprakelijkheid, fiscale voordelen, het spreiden van risico’s of om de onderneming makkelijker te kunnen verkopen.

Gevolgen faillissement

Bij een faillissement wordt beslag gelegd op uw vermogen. Daarmee worden de schulden zoveel mogelijk betaald. Dit kan het bedrijfsvermogen zijn. Soms wordt er ook beslag gelegd op uw privévermogen, zoals uw koophuis, inboedel of auto. Moet u met uw eigen vermogen de schulden betalen? Dat hangt af van de rechtsvorm van uw bedrijf.

Strataego Advies helpt u verder

Onze adviseurs helpen zowel gevorderde ondernemers als starters met fiscaal en juridisch bedrijfsadvies. Wilt u een onderneming starten, staat u voor de keuze voor de juiste rechtsvorm? Wij helpen u beslissen en houden daarbij rekening met alle fiscaal juridische wensen en mogelijkheden. Ook kunnen wij uw administratie verzorgen. Dit alles tegen een vast maandbedrag. Neem contact op voor een gratis kennismaking.

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon