Holding oprichten
Wij helpen u de juiste keuzes te maken.
Plan kosteloos adviesgesprek
eenmanszaak omzetten
Wij begeleiden tevens de omzetting van uw eenmanszaak in een bv of holdingstructuur.
Gratis adviesgesprek
Gratis intakegesprek
Financieel adviseurs aan wie u vrijblijvend uw situatie kunt voorleggen en kunt sparren over de mogelijkheden.
Plan gratis intakegesprek
Previous
Next

Of uw onderneming klein of groot is, voor iedere onderneming biedt de holdingstructuur veel voordelen. Een holding biedt flexibiliteit, bescherming en fiscale voordelen. Wilt u weten of het oprichten van een holdingstructuur interessant voor u is? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bel ons direct op het telefoonnummer 040-3041460 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij staan u graag te woord. 

Wat is een holding?

Een holding is de besloten vennootschap (bv) die de aandelen houdt in een werkmaatschappij (bv). Dat kunnen ook meerdere werkmaatschappijen zijn. De activiteiten vinden plaats in de werkmaatschappij(en). De waardevolle vermogensbestanddelen (machines, voertuigen en pand) staan op de balans van de holding bv en worden ter beschikking gesteld aan de werkmaatschappij die het bedrijfsrisico loopt. Gaat de werkmaatschappij failliet, dan kan de curator niet aan het vermogen van de holding komen.

BV

U bent welkom adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Omzetten eenmanszaak naar besloten vennootschap

Wij zijn specialist in het omzetten van de eenmanszaak in een bv. Als u een eenmanszaak heeft staat u met uw privévermogen in voor het nakomen van uw zakelijke verplichtingen. Heeft uw eenmanszaak onvoldoende liquide middelen om vorderingen te voldoen, dan zult u dit met privégeld moeten oplossen. Gaat uw eenmanszaak failliet, dan gaat u privé ook failliet. Redenen om de eenmanszaak om te zetten in een bv zijn: minder persoonlijke aansprakelijkheid, fiscale voordelen, het spreiden van risico’s of om de onderneming makkelijker te kunnen verkopen.

Gevolgen faillissement

Bij een faillissement wordt beslag gelegd op uw vermogen. Daarmee worden de schulden zoveel mogelijk betaald. Dit kan het bedrijfsvermogen zijn. Soms wordt er ook beslag gelegd op uw privévermogen, zoals uw koophuis, inboedel of auto. Moet u met uw eigen vermogen de schulden betalen? Dat hangt af van de rechtsvorm van uw bedrijf.

Het stoppen van een onderneming gebeurt niet altijd vrijwillig. Als u uw schulden niet meer kunt betalen, kan de rechtbank u failliet verklaren. Dat kan op verzoek van uw schuldeisers, maar ook op uw eigen verzoek. Als u een eenmanszaak hebt, wordt u persoonlijk failliet verklaard, niet uw onderneming. Als u met een of meer anderen in een maatschap of vof werkt, worden u en uw maten of vennoten failliet verklaard. Ook de vof wordt failliet verklaard. U en uw medefirmanten blijven wel ieder voor zich aansprakelijk voor de gehele schuld. Als u een besloten vennootschap hebt, dan wordt de bv failliet verklaard, niet uzelf persoonlijk. Als er sprake is van wanbeleid, kunt u als bestuurder van een bv aansprakelijk worden gesteld voor schulden die de bv niet heeft betaald. 

Wilt u het faillissement van uw eenmanszaak of vof aanvragen en bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan moet uw partner de aanvraag ook ondertekenen. Bij een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid (zoals een eenmanszaak) bent u (samen) met uw privévermogen(s) aansprakelijk. Bedrijfsvermogen en privévermogen horen bij elkaar. Als u niet genoeg geld in uw bedrijf heeft (bedrijfsvermogen) om uw schulden af te lossen, dan betaalt u de overgebleven schuld met uw eigen vermogen. Dat betekent dat u al uw bezittingen die enige waarde hebben, kunt kwijtraken.

Bent u bestuurder van een bedrijf met rechtspersoon (bijvoorbeeld een bv of nv) met aandeelhouders? Dan mag u pas een faillissement aanvragen als de aandeelhouders het ermee eens zijn. De bestuurder is niet met zijn privévermogen aansprakelijk. En hoeft niet met zijn privévermogen de schulden af te betalen. Behalve als hij privé aansprakelijk wordt gesteld of als privépersoon overeenkomsten ondertekent.

Strataego Advies helpt u verder

Onze adviseurs helpen zowel gevorderde ondernemers als starters met fiscaal en juridisch bedrijfsadvies. Wilt u een onderneming starten, staat u voor de keuze voor de juiste rechtsvorm? Wij helpen u beslissen en houden daarbij rekening met alle fiscaal juridische wensen en mogelijkheden. Ook kunnen wij uw administratie verzorgen. Dit alles tegen een vast maandbedrag. Neem contact op voor een gratis kennismaking.

Boek een gratis intake, telefonisch of op ons kantoor in Eindhoven