Let op! Houders van aandelen aan toonder niet langer anoniem!

Aandelen aan toonder

Aandelen aan toonder zijn aandelen waarvan het eigendomsbewijs wordt uitgegeven in certificaten. De bezitter van dit certificaat is dan ook de eigenaar van de aandelen. Deze aandelen staan niet op naam en kunnen eenvoudig aan derden worden doorgegeven. Alleen een nv kan aandelen aan toonder uitgeven, de aandelen van een bv zijn altijd op naam.

Wat verandert er?

Als houder van aandelen aan toonder bent u straks te identificeren via uw effectenrekening. Een effectenrekening is een rekening waarop men geld inlegt om te beleggen, bijvoorbeeld aandelen. Door de aandelen alleen nog via een effectenrekening, gehouden bij een intermediair, te verhandelen, kan het voorkomen worden dat deze stukken worden misbruikt voor o.a. de betaling van terrorisme, belastingontduiking en witwassen.

Wanneer gaat deze wijziging in?

Het is nog niet bekend wanneer de wetswijziging ingaat. De ingangsdatum van de wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Wie zijn wij?

Strataego Advies is gespecialiseerd in fiscale en juridische oplossingen en financieel advies. Of u nu ZZP’er, DGA van een bv of vennoot van vof bent, wij helpen iedereen. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en houden samen met u graag de regie in handen. Neem gerust contact met ons op voor een kosteloze kennismaking en vrijblijvende analyse van uw vraag.

Strataego Advies I Bedrijfsadviseurs

Vondellaan 12, Eindhoven
www.strataego-advies.nl
info@strataego-advies.nl
040- 3041460

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon