Mag mijn werkgever mijn (privé)gebruik van het internet controleren?

Uw werkgever mag voorwaarden stellen over het gebruik van persoonlijke e-mail en internet op het werk. Wanneer uw werkgever geen gedragsregels of protocol heeft opgesteld voor het gebruik van e-mail of internet, gelden de volgende regels.

  • Tijdens werktijd mag uw werkgever privégebruik van e-mail en internet niet verbieden. Als werknemer heeft u recht op privacy. U moet als werknemer wel rekening houden met de inhoud van uw e-mails en content die u bezoekt. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om uw favoriete serie op Netflix te kijken onder werktijd.
  • Zakelijke e-mails mogen bekeken worden door de werkgever. Ook als u er niet bent. Hij dient u wel op de hoogte te stellen dat uw zakelijke e-mails gecontroleerd kunnen worden.
  • Heeft u als werknemer een onderscheid gemaakt in zakelijke e-mails en privémails? Dan mag uw werkgever de privémails niet Heeft u geen onderscheid gemaakt tussen zakelijke berichten en privéberichten? Dan moet uw werkgever er rekening mee houden dat u privéberichten heeft verstuurd en ontvangen.

Indien de werkgever het vermoeden heeft dat u als werknemer misbruik maakt van het gebruik van e-mail en internet mag hij dit controleren. Uw werkgever dient u als werknemer op de hoogte te stellen dat deze controle mogelijk is.

Heeft u al een beleid opgesteld voor uw werknemers? Wij zijn u graag van dienst.

www.strataego-advies.nl
info@strataego-advies.nl
040-3041460

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon