Stormschade en vergoeding opstalverzekering

Dag na de heftige storm: tientallen bomen omgewaaid in Zuidoost-Brabant en veel schade. In de regio Eindhoven is de schade goed zichtbaar. Omgewaaide bomen, rondvliegende dakpannen en vooral: wateroverlast. Welke schadeclaims vallen er onder welke verzekering? Lees wat er wordt vergoed door uw verzekering wanneer er stormschade in- of om uw huis ontstaat.

Definitie storm: vanaf windkracht 7

Of uw opstalverzekering de stormschade vergoedt, hangt af van de vraag of het wel om storm gaat. Uw woonverzekeraar zal dit controleren bij het KNMI. Officieel spreken we van storm vanaf windkracht 9. Een verzekeraar vindt dat het stormt bij windkracht 7 (14 meter per seconde). Dat is een voordeel, want windkracht 7 is al hard genoeg om schade aan uw huis te veroorzaken. In de avond van dinsdag 4 juni 2019 is windkracht 8 gemeten in de regio Eindhoven. Uw verzekeraar zal uw stormschade vergoeden! Welke verzekeraar vergoedt welke schade?

Onder welke verzekering valt stormschade?

Dat hangt er vanaf! Met uw opstal- of woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen stormschade aan de woning zelf. Bijvoorbeeld wanneer er een boom op uw huis valt. Een inboedelverzekering dekt schade aan uw spullen in de woning. Bijvoorbeeld wanneer uw laptop door lekkage of waterschade beschadigd raakt.

Wat valt er onder stormschade?

Een opstalverzekering verzekert de herbouwwaarde van uw woning en één van de mogelijke schadeoorzaken is storm (naast onder meer brand, bliksem en inbraak). Denk bij stormschade aan bomen of takken die op uw huis vallen, vallende dakpannen en omgevallen schuttingen. Ook waterschade, zoals lekkages of ondergelopen kelders door noodweer, vallen hieronder. Kortom, veel schade die de storm heeft veroorzaakt kunt u verhalen bij uw verzekeraar. Onthoud wel dat verzekeraars een eigen risico hanteren. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Hoe zit het met schade aan uw auto?

Uw verzekeraar vergoedt geen stormschade aan de auto als u alleen een WA-verzekering hebt. Bij deze verzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u de ander toebrengt. Schade die takken en bomen veroorzaken valt hier dus niet onder. De verzekeraar dekt wel de schade als u een WA+ Beperkte Cascoverzekering of een WA+ Volledige Cascoverzekering (allrisk) hebt. Het claimen van stormschade heeft bij de meeste verzekeraars geen invloed op de no-claimkorting.

Nog ergens hulp bij nodig?

Wij helpen u graag bij het melden en vaststellen van uw schade. De adviseurs van Strataego Advies Eindhoven helpen u met al uw vraagstukken op het gebied van verzekeringen en schade. We begeleiden uw verzekeringsclaim en denken daarbij actief met u mee.

Strataego Advies I Bedrijfsadviseurs

www.strataego-advies.nl
info@strataego-advies.nl
040- 3041460

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon