Heeft u verzwegen vermogen, let dan goed op!

Als je in het buitenland vermogen hebt, dan moet je dit vermogen aangeven bij de belastingdienst. Heb je dit niet gedaan, doe dit dan alsnog vóór 1 januari 2018!

Inkeerregeling

Wanneer je vermogen in het buitenland hebt en dit nog niet hebt aangegeven, dan kun je gebruik maken van de zogeheten inkeerregeling. Je maakt dan gebruik van een regeling waarbij je vrijwillig je aangifte verbetert.

Door gebruik te maken van deze regeling binnen 2 jaar na de betreffende aangifte, riskeer je geen boete. Maak je gebruik van deze regeling na 2 jaar, dan kan de boete mogelijk worden verlaagd op grond van verzachtende omstandigheden die tijdens onderhandelingen met belastingdienst moeten worden aangetoond. Over de overige jaren krijg je een lagere boete. Ook zorg je ervoor da je erfgenamen na gebruik van de inkeerregeling geen problemen zullen hebben.

De fiscus komt steeds vaker buitenlands vermogen op het spoor dat verzwegen is, doordat de belastingdienst onderzoek verricht naar transacties met buitenlandse betaalpassen. Dit leidt tot hoge boetes en in het geval van fraude leidt dit tot strafrechtelijke vervolging. De navorderingstermijn voor tegoeden in het buitenland is 12 jaar. Staan de verzwegen tegoeden in Nederland, dan kan er tot 5 jaar worden nagevorderd.

Verhoging boete

Let op! Vanaf 1 januari 2018 wordt de inkeerregeling afgeschaft. Het is dan niet meer mogelijk om op vrijwillige basis je aangifte te verbeteren met dit nog niet opgegeven vermogen. De boete die wordt ingevoerd zal maximaal 300% zijn. Sinds 1 juli 2016 bedraagt de boete 120% van de verschuldigde belasting over het betreffende vermogen.

Onze fiscalist adviseert u graag over de werking en inhoud van de inkeerregeling en begeleid u graag met de onderhandelingen met de belastingdienst.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

www.strataego-advies.nl
info@strataego-advies.nl
040-3041460

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon