Voorkomen is beter dan genezen!

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 44 procent van de startende ondernemers in het eerste anderhalf jaar een probleem ervaart dat voortkomt uit slordig – of geheel niet – vastleggen van afspraken. Als het misgaat dan komt dit vaak als een verrassing.

Tot overmaat van ramp blijkt ook vaak dat problemen eenvoudig hadden kunnen worden voorkomen. Vreemd genoeg geeft meer dan de helft van de ondervraagde ondernemers aan, toch drempels te ervaren bij het regelen van zijn of haar juridische zaken, terwijl hier tegenwoordig veel praktische en voordelige mogelijkheden voor zijn.

Goed vastleggen

Een groot risico ligt in het niet onderkennen van het belang om zaken contractueel vast te leggen. Wanneer een ondernemer start met zijn bedrijf is hij vooral bezig met de uitvoering van zijn bedrijfsplan en het vinden van manieren om omzet te genereren. De boekhouding wordt wel serieus opgepakt omdat het een verplicht onderdeel is, maar contracten? Die zijn nu eenmaal niet nodig om de onderneming te laten draaien.

De rekening-courantovereenkomst wordt vaak vergeten terwijl dit tot vervelende discussies kan leiden met de Belastingdienst over geldstromen. Tussen aandeelhouders en bestuurders onderling kan narigheid ontstaan doordat het belang van een goede aandeelhouders- en managementovereenkomst niet wordt onderkend.

Twijfel over hulp

Voor sommige zaken is het vanzelfsprekend om een adviseur in te schakelen. Zo worden
koopovereenkomsten van aandelen en arbeidscontracten vaak opgesteld én gecontroleerd door een jurist. Het zijn toch vooral de bekendere juridische stukken waarover het meest wordt getwijfeld. Een privacy statement of disclaimer wordt vaak ‘geleend’ van een ander bedrijf, en de management- en rekening-courantovereenkomst worden überhaupt vaak vergeten.

Ons doel is om MKB-ondernemers op dit vlak volledig te ondersteunen met bedrijfsadvies, zodat zij zich zorgeloos kunnen blijven concentreren op hun onderneming. Heeft dit uw interesse gewekt? De adviseurs van Strataego Advies ontvangen u graag voor een vrijblijvende kennismaking.

Strataego Advies I Bedrijfsadviseurs

Vondellaan 12, Eindhoven
www.strataego-advies.nl
info@strataego-advies.nl
040- 3041460

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon