Waterschade, welke schade vergoedt je verzekeraar?

Hevige neerslag?

Als er in een korte periode zeer veel regen valt, kan dit voor ernstige wateroverlast zorgen. Zet een overstroming je huis of kelder onderwater? Dan vergoedt je inboedelverzekeraar schade aan je spullen. Ontstaat er een overstroming door een dijkbreuk? Dan vergoedt je verzekeraar deze schade niet. Je kunt wel een compensatie van de overheid krijgen door beroep te doen op de Wet tegemoetkoming schade bij rampen en zware ongevallen (WTS). Vervolgens bepaalt de overheid of je voor schade als gevolg van de overstroming een vergoeding kunt krijgen.

Inboedelverzekeraar

Je huis zit vol leidingen om de keuken, badkamer en centrale verwarming te voorzien van water. Als deze leidingen springen of kapot vriezen, kunnen spullen in je huis waterschade oplopen. Deze schade vergoedt je inboedelverzekeraar. Dit geldt ook voor schade als gevolg van een onvoorziene omstandigheid, zoals terugkomend rioolwater of een lekkend waterbed.

Opstalverzekeraar

Wil je de vaste onderdelen van je woning verzekeren bij waterschade? Dan kun je waterschade vergoed krijgen als je een opstalverzekering afsluit. Je krijgt met een opstalverzekering in dezelfde situaties schade vergoed als met een inboedelverzekering. Maar raak je tijdens een verbouwing een waterleiding? Dan krijg je alleen de gevolgschade vergoed.

Onze strategen helpen u graag bij het verhalen van uw schade op de verzekeraar.

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon