Wie zorgt er voor onderhoud aan mijn huurwoning/bedrijfsruimte?

Wie draait op voor de kosten van de reparatie van een lekkende kraan, defecte cv-ketel of de verwijdering van schimmel in uw huurruimte?

Wat komt voor uw rekening en wat komt voor de rekening van de verhuurder? Lees in ons nieuwe artikel wie, welke onderhoudskosten van uw huurwoning of kamer moet betalen.

Verhuurder

Het is de taak van de verhuurder om ervoor te zorgen dat de woning of bedrijfsruimte in goede staat verkeert. Grote reparaties moet de verhuurder betalen, zoals een kapot raam of een defecte cv-ketel. Ook komt het groot onderhoud van uw woning of kamer voor rekening van de verhuurder.

Regelmatig onderhoud voorkomt grote gebreken. Denk aan het uitvoeren van buitenschilderwerk om houtrot te voorkomen. U moet een gebrek zo snel mogelijk melden bij uw verhuurder. Geef de verhuurder 6 weken de tijd om het gebrek te herstellen.

Zorg dat u op tijd het gebrek meldt en dit kunt aantonen. Anders bent u als huurder aansprakelijk voor de gevolgschade die onnodig is ontstaan. U moet de rekening hiervoor betalen. De verhuurder moet het gebrek dan alsnog repareren.

Huurder

U zorgt als huurder voor het dagelijks onderhoud van uw woning of bedrijfsruimte. Kleine reparaties waar geen grote kosten aan verbonden zijn, moet u zelf betalen. Denk aan het vervangen van de wc-bril of een kraanleertje.

Heeft u vragen over uw rechten en plichten? Neem dan contact op met Strataego Advies. De adviseurs van Strataego Advies ontvangen u graag voor een vrijblijvend gesprek.

Strataego Advies I Bedrijfsadviseurs

Vondellaan 12, Eindhoven
www.strataego-advies.nl
info@strataego-advies.nl
040- 3041460

Leave a Reply

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon