Rate this page

Voorziet u een faillissement van uw bedrijf door bijvoorbeeld de maatregelen rondom het coronavirus? Of wilt u hulp en advies om een dreigend faillissement te voorkomen? De financieel adviseurs en fiscalisten binnen Strataego Advies EIndhoven kunnen u hierbij van dienst zijn! Bel ons direct op het telefoonnummer 040-3041460 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij staan u graag te woord. 

Dreigend faillissement

Bij een dreigend faillissement is het belangrijk om te kijken of we het faillissement kunnen voorkomen. Door onze ervaring zijn onze specialisten uitstekend in staat om een faillissement te voorkomen door middel van een herfinanciering, reorganisatie, schuldeisersakkoord of herstructurering. Wanneer het faillissement onvermijdelijk is, dan is het soms noodzakelijk om surséance van betaling of een pre-pack aan te vragen. In elke crisissituatie kunnen wij diverse maatregelen nemen. Wij zijn hierop alert en handelen voortvarend. Vaak is het voorkomen van een faillissement de beste optie voor alle betrokken partijen, niet alleen voor u als eigenaar maar ook voor uw leveranciers en werknemers.

Faillissement voorkomen?

In een gratis digitaal adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden. We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en wille u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Herstructurering mogelijk?

Een herstructurering kan uw onderneming redden van een faillissement. Wij begeleiden u bijvoorbeeld bij ontslag van uw personeel, of kunnen een deel van uw onderneming verkopen of afstoten. Op die manier kunt u uw onderneming voortzetten en een faillissement voorkomen. Ook het afstoten van gezonde of ongezonde delen van de rechtspersoon in een nieuwe vennootschap behoren tot de mogelijkheden.

De gevolgen

Bij een faillissement wordt beslag gelegd op uw vermogen. Daarmee worden de schulden zoveel mogelijk betaald. Dit kan het bedrijfsvermogen zijn. Soms wordt er ook beslag gelegd op uw privévermogen, zoals uw koophuis, inboedel of auto. Moet u met uw eigen vermogen de schulden betalen? Dat hangt af van de rechtsvorm van uw bedrijf.

Faillissement aanvragen

Geen enkele ondernemer zit op een faillissement te wachten. Soms is er helaas geen andere mogelijkheid dan het faillissement aan te vragen. U vraagt uw faillissement aan bij de rechtbank van uw woonplaats. Hiervoor vult u het formulier Eigen aangifte faillietverklaring in. U bent niet verplicht om een advocaat in te schakelen als u faillissement aanvraagt voor uw bedrijf. U moet wel op de zitting zijn.

Hoe we te werk gaan..

Juridische hulp bij faillissement? Kom snel in contact met onze specialisten. Wij beschikken over veel ervaring bij faillissementen. Snel weten wat uw rechten zijn? Lees hoe wij te we te werk gaan..

Het voorkomen van een faillissement of doorstarten na faillissement is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rij. De specialist faillissementsrecht neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de adviseur ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel voor de begeleiding van het faillissement. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en financiële mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering van de mogelijkheden in het faillissement dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw financiële en fiscale zaken handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Lees hier de reviews van mensen die u voor gingen.

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Doorstart bij faillissement

Een faillissement hoeft niet het einde te zijn van uw bedrijf. Misschien kunt u een doorstart maken. Soms is voortzetting tijdens een faillissement ook mogelijk. Bij een doorstart gaat u verder met de winstgevende delen van uw bedrijf. U kunt de gezonde delen van uw bedrijf ook verkopen. Een doorstart kan alleen als uw bedrijf een rechtspersoon is, zoals een bv. Dan is de rechtspersoon failliet en niet de bestuurders. Bij een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid is een doorstart niet mogelijk. U bent als privépersoon aansprakelijk voor uw schulden. Bijvoorbeeld als u een eenmanszaak heeft. Hulp nodig? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar 040 3041460. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon

× Hoe kan ik je helpen?