Doorstart

Een delicaat pad naar een schone lei

Soms leidt een herstructurering of reorganisatie niet tot het gewenste resultaat. Als de resultaten achterblijven en een reorganisatie geen optie meer is, dan is een doorstart nog de enige mogelijkheid. Een doorstart is een delicaat pad dat uiterst zorgvuldig bewandeld moet worden.

De valkuil van een faillissement

Een doorstart is slechts mogelijk in het geval u onderneemt vanuit een rechtspersoonlijke onderneming, zoals een besloten vennootschap (bv) of naamloze vennootschap (nv). Voor ondernemers die een onderneming drijven vanuit een natuurlijke rechtsvorm (eenmanszaak en vennootschap onder firma) is een doorstart lastiger, want zij zijn met het privévermogen ook aansprakelijk bij een faillissement van de onderneming. Dit betekent dat de ondernemer op het moment dat zijn natuurlijke rechtsvorm (de onderneming) failliet gaat, de ondernemer daardoor automatisch zelf ook failliet gaat. Als uw onderneming in kritieke toestand verkeert, dan zullen wij alles in het werk stellen om een dergelijk privéfaillissement te voorkomen.

Nieuwe kansen

Strataego Advies biedt begeleiding bij een dergelijke doorstart. Daarbij worden indien nodig de verlieslatende onderdelen afgestoten en de gezonde onderdelen ondergebracht in een nieuwe vennootschap. Nadat de doorstart is afgerond, kunt u weer aan de slag met het realiseren van uw doelstellingen.

Strataego Advies heeft ervaring op onder andere de volgende deelgebieden:

  • Beoordelen onderdelen in exploitatie onderneming
  • Begeleiden doorstart (technisch faillissement)
  • Onderhandeling curator inzake faillissement
  • Onderhandeling met personeel, aandeelhouders, leveranciers en financierings-/bankinstellingen

Kennismaken

Ervaar zelf wat persoonlijke samenwerking met een bedrijfsadviseur van Strataego Advies voor u kan betekenen. Heeft u vragen over onze werkzaamheden of kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar +31 (0)40 3041460. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.