Doorstart

Doorstart na faillissement, begeleiding en advies nodig? Welke factoren maken een doorstart na faillissement mogelijk? Wat zijn de kansen van een doorstart? Een doorstart na faillissement is vaak een goede optie, maar wanneer? Strataego Advies legt u graag uit waar de kansen liggen. Heeft u vragen over een faillissement, doorstart of wilt u eens van gedachten wisselen over een andere ondernemingsvraag? Maak dan vandaag nog een afspraak om gratis kennis te maken. U kunt ons bellen op +31 (0)40 3041460, een bericht zenden via Whatsapp of het contactformulier invullen. 

Strategisch bedrijfsadvies doorstart

Soms leidt een herstructurering of reorganisatie niet tot het gewenste resultaat. Als de resultaten achterblijven en een reorganisatie geen optie meer is, dan is een doorstart nog de enige mogelijkheid. Een doorstart is een delicaat pad dat uiterst zorgvuldig bewandeld moet worden. Wat we in feite doen is het volgende: het bedrijf ondergaat een faillissement en daarna “richten we het bedrijf weer opnieuw in”. Dat opnieuw inrichten gaat natuurlijk gepaard met allerlei maatregelen om de doorstart te optimaliseren. De zwakke elementen (zoals niet noodzakelijke kosten) uit het verleden laat u achterwege en de krachtigste onderdelen neemt u mee. Zo kan een ondraaglijke schuldenlast uit het verleden door het faillissement worden opgelost. Vul het contactformulier in als u overweegt een doorstart te maken met uw onderneming.

Delicaat pad naar een schone lei

Doorstart haalbaar, 10 gratis tips?

Een doorstart ook altijd haalbaar? Nee, helaas niet. Dat is natuurlijk wel de harde realiteit. Het faillissement is er natuurlijk niet voor niets. Daar moet een oorzaak voor zijn. Daarom de 10 belangrijkste tips als u een doorstart van een onderneming in overweging zou nemen:

Privéfaillissement voorkomen?

Een doorstart is slechts mogelijk in het geval u onderneemt vanuit een rechtspersoonlijke onderneming, zoals een besloten vennootschap (bv) of naamloze vennootschap (nv). Voor ondernemers die een onderneming drijven vanuit een natuurlijke rechtsvorm (eenmanszaak en vennootschap onder firma) is een doorstart lastiger, want zij zijn met het privévermogen ook aansprakelijk bij een faillissement van de onderneming. Dit betekent dat de ondernemer op het moment dat zijn natuurlijke rechtsvorm (de onderneming) failliet gaat, de ondernemer daardoor automatisch zelf ook failliet gaat. Als uw onderneming in kritieke toestand verkeert, dan zullen wij alles in het werk stellen om een dergelijk privéfaillissement te voorkomen.


Deskundige begeleiding doorstart

Strataego Advies biedt begeleiding bij een dergelijke doorstart. Daarbij worden indien nodig de verlieslatende onderdelen afgestoten en de gezonde onderdelen ondergebracht in een nieuwe vennootschap. Nadat de doorstart is afgerond, kunt u weer aan de slag met het realiseren van uw doelstellingen. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van:

  • Beoordelen onderdelen in exploitatie onderneming
  • Begeleiden doorstart (technisch faillissement)
  • Onderhandeling curator inzake faillissement en doorstart
  • Onderhandeling met personeel, aandeelhouders, leveranciers en financierings-/bankinstellingen

Overweegt u een doorstart?

Overweegt u een doorstart voor uw onderneming en wilt u meer weten over uw mogelijkheden? Neem contact met ons op en maak gebruik van het gratis oriënterend gesprek. Vaak kunnen wij u al snel voorzien van een goede strategie. Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar +31 (0)40 3041460. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Boek een gratis intake, telefonisch of op ons kantoor in Eindhoven