Advies bij echtscheiding nodig? Vanaf 2020 zijn de spelregels bij scheiding ingrijpend aangepast. Scheiden kan fiscaal gecompliceerd zijn. Heeft u vragen over de fiscale afwikkeling van uw scheiding? De fiscalisten van Strataego Advies Eindhoven staan voor u klaar om u te helpen. Informeer vrijblijvend naar wat wij voor u kunnen betekenen. Bel ons direct op het telefoonnummer 040-3041460 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij staan u graag te woord. 

Duur partneralimentatie 2020

Per 1 januari 2020 is de maximale alimentatietermijn de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van vijf jaar. Bepalend voor de toepassing van de verkorte duur van de partneralimentatie, is de datum dat het echtscheidingsverzoek is aangevraagd bij de rechtbank. Lees wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van fiscaal en financieel advies bij echtscheidingszaken. Als de aanvraag van de scheiding is gedaan op 20 december 2019 en de scheiding is definitief op 1 april 2020, dan geldt nog steeds de oude regeling, dus met de langere duur tot 12 jaar. Heeft u een vraag over partneralimentatie? Neem dan contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag verder! 

Het belang van fiscaal advies bij echtscheiding

Helaas komt het vaak voor dat een echtscheidingsconvenant van een mediator of advocaat fiscaal gezien rammelt. Dit kan nu en later voor fiscale en financiële problemen zorgen voor een of beide partners. Onze fiscalisten en fiscaal juristen gespecialiseerd in echtscheidingen helpen u om dit te voorkomen. Een advocaat regelt meestal de juridische kant van de zaak en wij als fiscaal juristen worden veelal ingeschakeld bij de fiscale beoordeling van de draagkracht bij ondernemers of (vermogende) particulieren. In aansluiting op de echtscheiding wordt door Strataego Advies Eindhoven de aangifte inkomstenbelasting verzorgd.

adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.


Fiscaal advies voor ondernemers

Ondernemer en fiscaal advies nodig? Onze expertise is om ondernemers zowel zakelijk als privé fiscaal te ontzorgen. Wij realiseren ons dat (internationale) belastingregels, ook voor uw boekhouder en accountant, vaak niet volledig te doorgronden zijn. Fiscale voordelen worden daardoor niet benut en fiscale risico’s blijven onopgemerkt. Hoe kunt u fiscale kansen benutten en fiscale risico’s beperken? Wilt u groeien en maximale resultaten behalen? Met ons belastingadvies creëren we een duurzame strategie waarin u optimaal profiteert van alle fiscale mogelijkheden. Wij zijn graag betrokken bij uw succes.

Planning

Op maat gesneden financieel advies en inzicht in uw financiële planning. Persoonlijk financieel plan.

Inkomen

Inzicht in uw besteedbaar inkomen en dat wat gewenst is. Begeleiding om dit te bereiken. Financiële rust.

Vermogen

Goed en duidelijk vermogensadvies en begeleiding om de toekomst inzichtelijk te maken en bij te sturen.

Alimentatieafspraken maken

De (nieuwe én oude) regels voor alimentatie gelden alléén als het u samen niet lukt om alimentatieafspraken te maken. Zolang u het met elkaar eens bent over de alimentatie mag u alles met elkaar afspreken wat u wilt. Dan hoeft u dus helemaal niet naar de wet te kijken. Ook niet naar de nieuwe wet. Gaat u scheiden en wilt u meer weten over de fiscale afwikkeling hiervan? Wij onderhandelen namens u over de juiste voorwaarden. Kom achteraf niet voor nare verassingen te staan en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn u graag van dienst. Vul het contactformulier in om inzicht te krijgen in uw mogelijkheden.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze financieel adviseur verwelkomt u graag voor een eerste adviesgesprek.

Financieel advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De financieel adviseur neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de adviseur ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en financiële mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw zaken handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Lees hier de reviews van mensen die u voor gingen.

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Fiscaal advies bij echtscheiding nodig?

Gaat u scheiden en wilt u meer weten over de fiscale afwikkeling hiervan? Leg uw vraagstuk direct gratis aan ons voor en wij laten u ervaren dat wij het verschil maken. Zonder enige verplichting, beloofd! Vul  het contactformulier in of bel 040-3041460. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een gratis kennismakingsgesprek.

Boek een gratis intake, telefonisch of op ons kantoor in Eindhoven