Heeft u als zzp’er te kampen met financiële problemen of heeft u ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met Strataego Advies. Wat zijn de mogelijkheden als u als zzp’er tijdelijk in zwaar weer komt ten gevolge van het coronavirus? Bel 040-3041460 met een adviseur die uw belangrijkste ondernemersvragen rondom het coronavirus direct kan beantwoorden. Ons servicekantoor in Eindhoven is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur. Buiten kantoortijd kunt u ons via Whatsapp bereiken of uw adviesvraag indienen via het contactformulier.

Maatregelen voor zzp'ers

Vanwege het Corona-virus derven veel  zelfstandige ondernemers, waaronder zzp-ers, noodgedwongen inkomsten. Strataego advies Eindhoven adviseert zelfstandige ondernemers, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Ook voor kleine zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) begeleiden wij de aanvraag voor een tijdelijke voorziening. Wanneer u als zelfstandige ondernemer in de financiële problemen bent geraakt door COVID-19 dan kunnen wij een beroep voor u doen op deze voorziening. De voorziening wordt uitgevoerd door de gemeenten. Strataego Advies Eindhoven zal de aanvraag voorbereiden en direct indienen bij uw gemeente. Laat ons weten hoe wij u kunnen helpen! Bel 040-3041460 of stuur ons een bericht via Whatsapp.

Gratis consult

Bel direct voor een gratis consult. Vanuit ons servicekantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven bieden wij direct inzicht in uw mogelijkheden. We hebben oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen, daarom is het eerste adviesgesprek gratis. Want alleen als we de tijd nemen om u te leren kennen, kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.


Fiscaal advies voor ondernemers

Ondernemer en fiscaal advies nodig? Onze expertise is om ondernemers zowel zakelijk als privé fiscaal te ontzorgen. Wij realiseren ons dat (internationale) belastingregels, ook voor uw boekhouder en accountant, vaak niet volledig te doorgronden zijn. Fiscale voordelen worden daardoor niet benut en fiscale risico’s blijven onopgemerkt. Hoe kunt u fiscale kansen benutten en fiscale risico’s beperken? Wilt u groeien en maximale resultaten behalen? Met ons belastingadvies creëren we een duurzame strategie waarin u optimaal profiteert van alle fiscale mogelijkheden. Wij zijn graag betrokken bij uw succes.

Personeel

Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW). Werkgevers die te maken hebben met tenminste 20% verwacht omzetverlies.

ZZP

Besluit tijdelijke ondersteuning zelfstandigen. Voor zzp'ers en ondernemers die in de problemen zijn geraakt door het coronavirus.

Belastingen

Uitstel van betalingen van belastingen. Voor bedrijven die in liquiditeitsproblemen verkeren. Uitstel o.a. voor IB, LH en btw.

Maatregelen coronavirus zzp'ers?

Wat zijn de mogelijkheden als je als zzp’er tijdelijk in zwaar weer komt ten gevolge van het coronavirus? De bedrijfsadviseurs van Strataego Advies Eindhoven helpen u graag telefonisch of via e-mail verder. Hieronder volgt een overzicht. 

Maatregelen ZZP'ers in verband met COVID-19

Het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) is een al bestaande maatregel die per 17 maart 2020 in positieve zin is aangepast voor de ondernemers. De originele uitgangspunten van de reguliere Bbz worden, voorlopig voor een periode van 3 maanden, versoepeld op de volgende punten:

  1. er komst een versnelde procedure, i.p.v. 13 weken duurt de aanvraag maximaal 4 weken, waarbij ook een voorschot tot de mogelijkheden behoort.
  2. er is geen partnertoets en geen vermogenstoets (anders dan bij reguliere Bbz of bijstand).
  3. de toets op levensvatbaarheid wordt niet toegepast, waardoor een snelle behandeling van aanvragen mogelijk is.
  4. het is geen krediet, maar een uitkering (gift) die niet terugbetaald hoeft te worden.
  5. het is een aanvulling tot het sociaal minimum. 

Strataego Advies Eindhoven kan voor u een aanvraag doen via de gemeente. Deze regeling is nog maar net van kracht. Wilt u een beroep doen op de Bbz-regeling?

Ons team bestaat uit accountants, fiscalisten, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs en financieel adviseurs. Wij helpen u met de aanvraag van de uitkering op grond van de Bbz-regeling. Voor vrijblijvend advies kunt u contact opnemen, u kunt ons per telefoon bereiken of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp. Kortom, wij helpen u graag verder!

Strataego Advies Eindhoven helpt u met het aanvragen van een krediet. Het Besluit Borgstelling MKB Kredieten is bedoeld om de kredietverlening aan het midden- en klein bedrijf te stimuleren. Als u onvoldoende zekerheden heeft voor een regulier krediet bij de bank, dan kan de Nederlandse Staat onder voorwaarden voor u garant staan.

Voor wie?

De overheid zal vanwege het coronavirus vanaf eind maart eerder garant staan voor ondernemers. Deze regeling is bedoeld voor bedrijven met maximaal tweehonderdvijftig werknemers en voor zelfstandigen die een vrij beroep uitoefenen. Starters en innovatieve ondernemers kunnen gebruik maken van nog ruimere faciliteiten. De adviseurs van Strataego Advies in Eindhoven kunnen u alles vertellen over het BMKB en het borgstellingkrediet.

De omvang

De BMKB-regeling wordt tijdelijk in omvang verhoogd van 50% naar 75%. Daardoor kunnen banken makkelijker en sneller krediet verruimen en heeft u de mogelijkheid om eerder en meer geld te lenen. Bovendien ook toepasbaar zijn op overbruggingskredieten en rekening-courantkredieten met een looptijd tot 2 jaar.

Je vraagt de BMKB niet zelf aan, dit gebeurt via jouw financier. Lees meer over het aanvraagproces BMKB.

Hulp nodig?

Strataego Advies Eindhoven verzorgt het aanvraagproces met geaccrediteerde financiers zodat uw aanvraag soepel verloopt. Ook verantwoorden wij de kredietbehoefte aan de hand van een accountantsverklaring. Voorkom een correctie of vertraging en laat uw zaken door ons regelen. Neem via telefoon contact met een adviseur in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

De belastingadviseurs van Strataego Advies Eindhoven kunnen uitstel van betaling voor inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting. Dat kon altijd al. Maar nu kunnen wij, op basis van de aanslag, ook voor de omzetbelasting (btw) uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Hierdoor verkrijgt automatisch 3 maanden uitstel van betaling. Een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffingen hoeft u dan niet te betalen. 

Waarop wordt de aanvraag beoordeeld?

De specialisten van Strataego Advies Eindhoven helpen begeleiden het proces van a-tot- z voor het verkrijgen van bijzonder uitstel van betaling voor uw belastingen. De fiscalisten van Strataego Advies Eindhoven zullen cijfermatig motiveren:

  • dat er sprake is van bestaande betalingsproblemen en bijvoorbeeld geen nog te verwachten betalingsproblemen.
  • dat uw betalingsproblemen van tijdelijke aard zijn als gevolg van het coronavirus.
  • dat uw onderneming levensvatbaar is.

Ophogende kosten

Na de ontvangst van de aanvraag, zal de Belastingdienst de verzuimboetes voor het niet (op tijd) betalen van belastingen, op verzoek van onze fiscalist schrappen of terugdraaien. Dat geldt bijvoorbeeld voor het te laat betalen van de btw.

Voorlopige aanslagen

Als u vanwege het virus een lagere winst verwacht, dan kunnen de adviseurs van Strataego Advies Eindhoven zorgen voor een verlaging voorlopige aanslag zodat u direct minder belasting hoeft af te dragen. Dit zorgt voor een directe lastenverlichting in de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. 

Neem via telefoon contact met een fiscalist of bedrijfsadviseur van Strataego Advies in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

De maatregelen rondom het coronavirus heeft enorme consequenties voor de inkomsten in een aantal sectoren in het bijzonder. Zoals de sluiting van horecazaken in de horecabranche en annuleringen in de reisbranche. Deze inkomsten kunnen moeilijk worden ingehaald wanneer het coronavirus achter de rug is. Het kabinet komt daarom met een compensatieregeling met passende maatregelen voor bedrijven in de genoemde sectoren. Zoals het nu lijkt kunnen ondernemers in deze sectoren voor de komende drie maanden 4.000 euro als noodvoorziening krijgen. De precieze voorwaarden worden op dit moment uitgewerkt en met spoed voorgelegd aan de Europese Commissie voor de beoordeling op (geoorloofde) staatssteun.

Advies en hulp nodig als horeca ondernemer of ondernemer binnen de reisbranche? De fiscalisten, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs en financieel adviseurs helpen u graag verder. Voor vrijblijvend advies kunt u contact opnemen, u kunt ons per telefoon bereiken of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp. Kortom, wij helpen u graag verder!

De fiscalisten, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs en financieel adviseurs helpen u graag verder. U kunt ons mailen op info@strataego-advies.nl. Ook kunt u binnen kantooruren contact opnemen met de adviseurs van Strataego Advies Eindhoven via 040-3041460. Stel al uw vragen over personeel en financiële impact. U verkrijgt gratis antwoord op uw vragen op werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur of (buiten kantooruren) via Whatsapp.

Ondernemersadvies coronavirus nodig?

Heeft u fiscaal advies, financieel advies of juridisch advies nodig in (de omgeving van) Eindhoven? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen 040304146060. Wij adviseren u graag over de maatregelen die u kunt nemen. Korte lijnen, helder en duidelijk advies voor MKB en ZZP voor implementatie van maatregelen tegen de COVID-19 crisis. 

Boek een gratis intake, telefonisch of op ons kantoor in Eindhoven