Rate this page

Op zoek naar advies in de regio van Eindhoven over de besloten vennootschap? In ons team van Strataego Advies is er altijd iemand beschikbaar die u fiscaal kan begeleiden. Wij geven duidelijk fiscaal en juridisch advies aan ondernemers. U kunt uw vraagstuk gratis aan onze bedrijfsadviseur voorleggen. Bent u klaar voor de besloten vennootschap? Bel ons direct 040-3041460 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij staan u graag te woord. 

Doe de gratis BV-check!

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Verschillen eenmanszaak en BV

  Eenmanszaak
Oprichting Geen notariële oprichtingsakte nodig. Oprichting met notariële akte verplicht.

Inschrijving KvK                                                       

Ja, verplicht. Ja, verplicht.
Kapitaal Geen verplicht kapitaal. Startkapitaal van minimaal € 0,01
Geldig rechtspersoon Geen geldig rechtspersoon Geldig rechtspersoon, een eenmanszaak heeft zelfstandige rechten en verplichtingen.
Aansprakelijkheid De ondernemer is aansprakelijk met zijn gehele privé vermogen. De BV is aansprakelijk.
Belastingen Bij een lage omzet is de eenmanszaak voordeliger dankzij de fiscale voordelen, zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Bij een hogere omzet is de BV voordeliger, vanwege de vennootschapsbelasting met een lager belastingtarief.

Omzetten eenmanszaak naar BV

Als u al enige tijd vanuit een eenmanszaak een onderneming drijft, dan kan het aantrekkelijk zijn om de stap naar de bv als rechtsvorm te maken. De adviseurs van Strataego Advies Eindhoven geven inzicht in de mogelijkheden en begeleiden u graag bij het omzetten van de eenmanszaak in een BV. Er zijn drie manieren om de eenmanszaak om te zetten in een BV, namelijk: omzetten zonder inbreng, omzetten via een ruisende of geruisloze inbreng. Wat voor u het voordeligst is, leggen we u graag uit aan de hand van een analyse van uw onderneming.Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar 040 -3041460.

Meer weten?..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze bedrijfsadviseur verwelkomt u graag voor een eerste adviesgesprek.

De keuze voor de (omzetting van uw) rechtsvorm is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw doelen en mogelijkheden. We zetten alle juridische en fiscale aspecten samen uiteen. Onze bedrijfsadviseur neemt hiervoor de tijd in het eerste gesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u een passend adviesvoorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en financiële mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend aan de slag. Duidelijke afspraken is een van de uitgangspunten van onze heldere dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is, van eerste advies tot de vastlegging via een notariële akte. Uw zaken handelen wij snel en goed af. Onze actieve ‘no-nonsense’ werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Lees hier onze reviews.

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen, leg uw kwestie vrijblijvend aan ons voor en laat uw contactgegevens hier achter.

VOF omzetten naar BV

Een reden voor veel ondernemers om over te stappen van een VOF naar een BV is de aansprakelijkheid: bij een VOF bent u hoofdelijk aansprakelijk, bij een BV is enkel het vermogen van de BV aansprakelijk voor eventuele schulden. Uw VOF omzetten naar BV is mogelijk met verschillende methodes. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. De adviseurs van Strataego Advies Eindhoven bekijken welke methode het voordeligst is voor u in verband met de overdracht van eigendommen en het betalen van bepaalde belastingen. Vragen over het omzetten van uw VOF naar de BV of heeft u begeleiding nodig bij de omzetting naar de BV? Neem dan direct contact met ons op! 

Veelgestelde vragen

Ja, het inschakelen van een fiscalist levert aanzienlijk voordeel op. Het oprichten van een BV kan namelijk grote fiscale gevolgen met zich meebrengen. Laat u goed informeren door een fiscalist met voldoende fiscale kennis en voorkom nare verassingen achteraf! Zeker als u al een bestaande eenmanszaak of vennootschap onder firma hebt en de werkzaamheden wilt voortzetten in een BV is een goede advisering van belang. De specialisten van Strataego Advies Eindhoven begeleiden u graag bij de oprichting van een BV. Neem via telefoon contact met een adviseur in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

Een besloten vennootschap (BV) is een rechtspersoon met een beperkte aansprakelijkheid en een eigen vermogen. Het kapitaal van de BV bestaat uit aandelen die in bezit zijn van een (of meer) aandeelhouder(s). Elke BV heeft een aandelenregister met informatie over de aandeelhouders en het bijbehorende aandelenkapitaal. Heeft u een vraag over de werking van de BV? Leg uw vraag voor aan onze specialist en ontvang vrijblijvend een eerste advies! Neem via telefoon contact met een adviseur in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

  • U bent niet hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele schulden, omdat de BV een rechtsvorm met een beperkte aansprakelijkheid is.
  • U betaalt 20% of 25% belasting over de winst in plaats van maximaal 52% inkomstenbelasting.
  • U kunt BV’s met een holdingstructuur gebruiken om risico’s en bezittingen te scheiden.
  • U heeft slechts € 0,01 startkapitaal nodig voor de oprichting van een BV.
  • Een BV oogt professioneler dan bijvoorbeeld een eenmanszaak of VOF.

Neem via telefoon contact op met een adviseur in Eindhoven of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

De BV opheffen kan met een formeel besluit van de aandeelhoudersvergadering. De adviseurs van Strataego Advies Eindhoven kunnen stellen het aandeelhoudersbesluit voor u op. Vervolgens schrijft u de BV uit bij de Kamer van Koophandel. Let op: de BV mag bij de ontbinding geen vermogen of schulden meer hebben. Is er nog wel sprake van een positief of negatief vermogen, dan moet het bestuur van de ontbonden BV dit afhandelen. Wilt u de BV beëindigen? Neem dan contact op voor een eerste advies en deskundige begeleiding.

Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen de Flex BV en de reguliere BV. Hier kunnen we een kort antwoord op geven: er is namelijk geen verschil. Nadat in 2012 een wet werd ingevoerd die het oprichten en inrichten van een BV eenvoudiger maakte, is er veel onduidelijkheid ontstaan. Vanuit deze wet is de naam Flex BV ontstaan. De Flex BV is enkel een andere benaming en geen ander soort BV in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Heeft u een vraag over de werking van de BV? Leg uw vraag voor aan onze specialist en ontvang vrijblijvend een eerste advies! Neem via telefoon contact met een adviseur in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

Richt direct uw eigen Flex BV op via Strataego Advies Eindhoven en beschik op korte termijn over uw eigen onderneming. BV oprichten? Leg uw verzoek voor aan onze BV-specialisten en ontvang vrijblijvend een eerste advies! Neem via telefoon contact met een adviseur in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

 

 Stap 1

Vul het aanvraagformulier in

Vul het contactformulier in om een BV-adviestraject aan te vragen. Vul uw eigen gegevens en de gegevens van de onderneming in. Stuur het formulier direct naar ons toe en beschik op korte termijn over uw eigen onderneming.

 Stap 2

Conceptakte

Op basis van uw wensen en mogelijkheden stellen we bij Strataego Advies Eindhoven direct de benodigde documenten op voor uw Flex BV. U ontvangt de akte binnen vijf tot tien werkdagen.

 Stap 3

Oprichting van uw Flex BV

Nadat we alle stukken aan u hebben toegelicht en pas als u volledig akkoord bent, richten we direct uw BV onderneming op. U ontvangt de akte van oprichting, het uittreksel van de KvK en het aandeelhoudersregister.

 

 

 

 

 

Bent u klaar voor een BV?

Benieuwd of u klaar bent voor een BV of staat u voor de keuze uw onderneming te starten in een eenmanszaak of BV? Vul het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar 040 -3041460. Wij inventariseren kosteloos uw situatie en bepalen of wij u passend van dienst kunnen zijn. Op basis van uw gevoel en de uitkomst van dit eerste gesprek bepaalt u zelf of u de volgende stap maakt. 

Boek een intake op ons kantoor in Eindhoven of per telefoon

× Hoe kan ik je helpen?