Op zoek naar fiscaal advies in de regio van Eindhoven? In ons team van Strataego Advies is er altijd iemand beschikbaar die u fiscaal kan begeleiden. Wij geven duidelijk fiscaal advies aan ondernemers en particulieren. U kunt uw vraagstuk gratis aan onze fiscalist voorleggen. Wij geven direct inzicht in uw situatie. Informeer vrijblijvend naar wat wij voor u kunnen betekenen. Bel ons direct op het telefoonnummer 040-3041460 of stuur een bericht via Whatsapp. Wij staan u graag te woord. 

Fiscaal advies voor particulieren

Net als de ondernemer op privégebied, voorzien we particulieren ook in fiscaal advies. Wij geven antwoord op vragen over toeslagen, belastingaangiften en de gevolgen erven en schenken. Ook adviseren wij over de fiscale en juridische gevolgen van een echtscheiding. We spreken daarbij uw taal en nemen uitgebreid voor u de tijd. Wij vertalen uw doelen in een gewenst fiscaal resultaat. Het bouwen van een langdurige vertrouwensrelatie vinden wij belangrijk. U zult daardoor in staat zijn om goede keuzes te maken die uw positie verbeteren. Vaak kunnen wij verrassend veel belastingvoordeel voor u behalen. Ontdek ook het voordeel van één aanspreekpunt voor al uw belastingadvieszaken.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Veelgestelde vragen

De fiscalist van Strataego Advies Eindhoven zijn scherp op belastingvoordelen. Wettelijke rechten, verborgen toeslagen en handige aftrekposten waar u geen weet van hebt, maar onze fiscalist wel. Daarom is het inschakelen van een fiscaal adviseur zeker geen overbodige luxe en al helemaal geen grote investering, want goed fiscaal advies verdient zichzelf altijd terug. Neem via telefoon contact met een adviseur in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

Dit jaar in elk geval € 5.515. Dit bedrag is in 2020 de jaarlijkse vrijstelling voor schenkingen van ouders aan hun kind. Onder ‘kind’ verstaan wij ook een pleegkind en een stiefkind. De ontvanger betaalt schenkbelasting als alles bij elkaar opgeteld hoger is dan de vrijstelling. Koopt uw zoon of dochter een huis? Of gaat hij of zij een woning verbouwen? Dan mag u daarvoor maximaal € 103.643 belastingvrij geven. Let op, er gelden wel voorwaarden.

Jaarlijkse vrijstelling schenkbelasting

De ontvanger betaalt geen schenkbelasting en hoeft geen aangifte te doen.

Relatie
schenker en
ontvanger

Bestedingsdoel

Belastingvrij
bedrag

Voorwaarden

Ouder(s) – kind

(Onder ‘kind’ verstaan
wij ook een pleegkind
en een stiefkind.)

Dat beslist de
ontvanger zelf
€ 5.515

Ouders zien wij
als 1 schenker. Dit geldt ook
als ze zijn gescheiden.

Als partners allebei
een schenking krijgen
van dezelfde ouder(s),
telt dit als 1 schenking.

Grootouder(s) –
kleinkind

Oom/tante –
neef/nicht

Broer – zus

Geen familie

Dat beslist de
ontvanger zelf

€ 2.208

Partners zien wij
als 1 schenker.

Als partners allebei
een schenking krijgen
van dezelfde persoon,
telt dit als 1 schenking.

Neem via telefoon contact met een adviseur erf-en schenkbelasting in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

Is de waarde van uw erfenis lager dan of gelijk aan uw vrijstelling? Dan betaalt u geen erfbelasting. Is de waarde van uw erfenis hoger dan uw vrijstelling? Dan betaalt u erfbelasting over het bedrag dat boven uw vrijstelling uitkomt. Het tarief hangt af van de waarde van uw erfenis en uw relatie met de overledene. We hebben dit voor u in een overzicht gezet.

U bent: Bedrag van uw vrijstelling in 2020

Echtgenoot, geregistreerd partner of samenwonend partner

€ 661.328

Kind, pleegkind of stiefkind

€ 20.946

Kleinkind

€ 20.946

Achterkleinkind

€ 2.208

Kind met een beperking

€ 62.830
(Hiervoor gelden voorwaarden. Lees hieronder welke dat zijn.)

Ouder

€ 49.603
(Erven u en uw partner allebei? Dan is de vrijstelling voor u samen € 49.603.)

Andere erfgenaam,
bijvoorbeeld een broer of zus

€ 2.208

U kunt Strataego Advies Eindhoven ook inschakelen voor estateplanning. Dit begrip wordt gebruikt voor alles wat te maken heeft met de overgang en instandhouding van (familie)vermogen. Denk aan testamenten en schenkingen, maar ook aan samenlevingsovereenkomsten, huwelijkse voorwaarden en echtscheidingen. Via estateplanning kunt u een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen aan de volgende generatie. Natuurlijk houden we rekening met uw persoonlijke situatie en wensen. Bel met een adviseur in Eindhoven of neem contact op (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

Hebt u zonnepanelen op uw dak of overweegt u om zonnepanelen aan te gaan schaffen? Dan kunt u waarschijnlijk btw over de kosten terugvragen. Wat u daarvoor moet doen hangt af van uw situatie. Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe wij dit aanpakken. En leggen we uit waarom. 

Stap 1: Wij melden u aan als ondernemer voor de btw

U vraagt zich misschien af waarom wij u  aanmelden als ondernemer terwijl u alleen maar het btw-bedrag van de zonnepanelen terug wilt vragen. Dat zit als volgt: alleen ondernemers kunnen btw terugvragen. Wij moeten u daarom aanmelden als ondernemer. 

Stap 2: btw-aangifte doen

Wij zullen de aangifte btw in concept voor u opstellen. Hiervoor vragen we een aantal stukken bij u op. Aan de hand van deze checklist kunt u alle benodigde documenten voor de btw-teruggave verzamelen. Nadat wij uw aangifte hebben ingediend krijgt u binnen een aantal weken een brief, de teruggaafbeschikking. Binnen ongeveer twee weken na de datum op de teruggaafbeschikking ontvangt u het btw-bedrag terug op uw rekening.

Wilt u dat wij voor de btw op de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terugvragen? Vul dan nu ons aanmeldformulier in. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Regelmatig krijgen we de vraag of wij de aangiften kunnen verzorgen. Wij helpen u graag met het verzorgen van uw aangiften. Ook helpen wij bij het aanvragen van uitstel, bij bezwaar- en beroepsprocedures tegen aanslagen, bij het controleren van aanslagen en kunnen wij ondersteunen bij een boekenonderzoek door de belastingdienst. Wij helpen u met de volgende aangiften.

 • Inkomstenbelasting
 • Erfbelasting
 • Schenkbelasting
 • Voor ondernemers
  • Btw (omzetbelasting)
  • Loonheffingen (loonaangiften)
  • Inkomstenbelasting (bij winst)
  • Vennootschapsbelasting
  • Dividendbelasting

Leg uw vraag voor aan onze specialist en ontvang direct inzicht in de mogelijkheden! Neem via telefoon contact met een adviseur in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

Duidelijkheid over wat we wel doen en wat niet. De fiscaal juristen van Strataego Advies Eindhoven, zijn specialisten in belastingadvies. Van ons kunt u een duidelijk advies, gespecificeerde facturen en waar nodig een offerte verwachten. 

Advisering: € 120 – € 230 per uur exclusief omzetbelasting.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw belastingadvies? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend een offerte aan. Het aanvragen van belastingadviesofferte is geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast. Neem via telefoon contact met een fiscalist in Eindhoven op of (ook buiten kantooruren) via Whatsapp

Duidelijk fiscaal advies

Behoefte aan duidelijk fiscaal advies? Bij ons hoeft u geen lange, theoretische verhalen te verwachten, maar concreet en toepasbaar advies voor uw fiscale uitdaging. Ook optimaal profiteren van alle belastingvoordelen en minder belasting betalen? Of misschien bent u het fiscaal overzicht kwijtgeraakt waardoor u een onjuiste belastingaanslag heeft ontvangen? Ook vrijblijvend van gedachten wisselen over uw fiscale strategie behoort tot de mogelijkheden. Ontdek geheel vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen. Vul het contactformulier in om inzicht te krijgen in uw mogelijkheden.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze financieel adviseur verwelkomt u graag voor een eerste adviesgesprek.

Financieel advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De financieel adviseur neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de adviseur ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en financiële mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw zaken handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Lees hier de reviews van mensen die u voor gingen.

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Waar ik de hoop en het vertrouwen op een goede afloop al bijna had laten varen, ging Strataego Advies voortvarend te werk. Professioneel, discreet, empathisch en bijzonder doelgericht.
Dominique
Recensie Google
Strataego heeft korte communicatie lijnen met interne accountants, adviseurs en de notaris waardoor ik snel mijn contracten heb kunnen omzetten met mijn clienten.
Yen
Recensie google
De ondersteuning was snel, doortastend en adequaat; het contact prettig, begripvol en aangenaam ’basic’. En wat we zeker ook willen vermelden is dat we geraakt werden door de menselijke maat in het contact en de afwikkeling.
Jos
Recensie google

Fiscaal advies nodig?

Heeft u fiscaal advies nodig in (de omgeving van) Eindhoven? Vul dan het contactformulier in of neem direct contact met ons op door te bellen naar 040 3041460. Wij ontvangen u graag op ons kantoor voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Boek een gratis intake, telefonisch of op ons kantoor in Eindhoven