Logo Strataego Advies - bedrijfsadvies

Estate planning
voor jou

Met een frisse blik op het schenk- en erfrecht helpen onze fiscalisten jou als ondernemende particulier met jouw vermogensplanning. 

Estate planning

Financiële planning voor jouw nalatenschap

Estate planning, ook wel nalatenschapsplanning, is een cruciaal aspect van financieel beheer waarbij het gaat om het regelen van de beschikking over jouw vermogen bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. Dat begint al bij leven met het in kaart brengen van het vermogen, het beoordelen van het testament en de huwelijkse voorwaarden, het zo nodig opstellen van een schenkingsplan en het op elkaar afstemmen van al deze aspecten. Het doel van estate planning is zorgen dat jouw wensen worden gerespecteerd en dat er geen onduidelijkheid, onenigheid of onvolledigheid is in de afwikkeling van jouw nalatenschap. Effectieve estate planning omvat daarom veel juridische, financiële en fiscale overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Onze deskundige fiscalisten kunnen je hierbij helpen. Zo bespaar je al snel op erfbelasting en schenkbelasting.

Nalatenschapsplanning
Contact met Strataego Advies

Voor wie is estate planning?

Estate planning is voor eenieder die iets na te laten heeft. Of je nu een groot vermogen, een eigen bedrijf, een eigen woning of spaarpotje hebt. Nalatenschapsplanning kan je helpen flink te besparen op schenk- en erfbelasting. Houd er rekening mee dat hoe groter jouw vermogen en hoe complexer jouw financiële (BV)structuur, hoe groter het fiscale belang van estate planning.

“Invest in your future: make wise financial decisions today for a successful tomorrow.”

Henry Ford

Veel gestelde vragen over estate planning

Vind hier de antwoorden op veel gestelde vragen van particulieren over estate planning.

Een estate planner is een professionele adviseur die helpt bij het plannen en beheren van iemands nalatenschap. Het vermogensbeheer is een complex proces en vereist nauwkeurige planning en strategie, zodat je er zeker van kunt zijn dat je nalatenschap aan je dierbaren wordt nagelaten zoals jij dat wilt. Een estate planner kan je helpen bij het opstellen van een testament, het oprichten van een stichting of trust, het doen van schenkingen en het opstellen van volmachten en medische verklaringen. Kortom, een estate planner biedt je de gemoedsrust dat je nalatenschap in goede handen is en dat je erop kunt vertrouwen dat je wensen worden nageleefd wanneer je er niet meer bent.

Als je nadenkt over het plannen van je nalatenschap, vraag je je misschien af wat de kosten zijn voor een estate planner. De kosten voor onze adviseurs variëren afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de complexiteit van je financiële situatie en de omvang van je nalatenschap. We kunnen werken op nacalculatie (v.a. €125,- per uur) of op projectbasis. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Estate planning en vermogensplanning zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden, maar er bestaat een verschil tussen de twee. Estate planning richt zich specifiek op het beheren en overdragen van vermogen na een overlijden, terwijl vermogensplanning een breder bereik heeft en ook rekening houdt met zaken als belastingen en financiële doelen bij leven. Wij kunnen je met beiden helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kort gezegd is het een clausule in een testament waarin wordt bepaald hoe de nalatenschap verdeeld moet worden als er niet genoeg goederen zijn om aan alle erfgenamen hun wettelijk deel uit te keren. Met behulp van een afvullegaat kunnen erfgenamen toch nog een deel van de nalatenschap krijgen.

Wat cliënten zeggen over estate planning

Van start-ups, tot DGA’s en particulieren. Lees meer over hun ervaringen met onze fiscaal adviseurs.

50+

Beoordelingen van tevreden cliënten

Strataego Advies
4.9
Gebaseerd op 53 beoordelingen
powered by Google
Tomas MeulenbergTomas Meulenberg
12:21 14 Mar 24
Mijn ervaring met André Martens was uitzonderlijk positief. Zijn expertise en inzichtelijke advies hebben mij aanzienlijk geholpen bij het navigeren door complexe fiscale en financiële beslissingen. André combineert diepgaande kennis met een oprecht begrip van persoonlijke en zakelijke doelstellingen, wat resulteert in op maat gemaakte oplossingen die echt waarde toevoegen. Zijn professionaliteit en toegankelijkheid maken hem tot een onmisbare adviseur. Ik beveel André ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar deskundig financieel en fiscaal advies.
Martijn JacobsMartijn Jacobs
14:22 02 Feb 24
Wat een fijne mensen! Volgens afspraak snel en goed gehandeld en goed advies. Fijne sfeer en fijn contact en om de hoek! Thx heren!
Mariam AhadiMariam Ahadi
11:11 16 Nov 23
Heel goed geholpen door André Martens. Hij is zeer deskundig, betrokken en resultaatgericht. Door zijn advies heb ik de juiste stappen kunnen ondernemen voor mijn onderneming. Ik zou hem zeker aan iedereen aanbevelen. Hij is goed bereikbaar en erg behulpzaam.
Mark ShekhtmanMark Shekhtman
15:39 22 Jun 23
Tom Te RieleTom Te Riele
04:01 14 Jun 23
Bijzonder goede en prettige ervaring met Stataego Advies in het bijzonder Andre heeft ons zeer kundig geadviseerd met een positieve uitkomst in ons dossier. Een echte aanrader!
MarnixMarnix
16:10 26 Apr 22
Een heel prettig en deskundig gesprek gehad met Roy, hij heeft mij goed de juridische insteek over mijn kwestie uitgelegd en van nuttig advies voorzien. Ook voor de verschillende tegeltjeswijsheden ben ik hem dankbaar!
Niek van AarleNiek van Aarle
19:41 14 Sep 21
Als student zijnde is het soms lastig om een interview af te leggen met een ervaren werker in de financiële sector. Echter wilde heer Martens van Stratego advies ons een uur keurig te woord staan, we werden openhartig ontvangen en ze maakten geen probleem van een paar studenten die een uur van zijn tijd afnamen. Hij hielp ons goed gaf een duidelijk verhaal en liet zien dat ze weten waar ze over praten. Super vriendelijk bedrijf!
Tom CloutTom Clout
11:45 07 Jul 21
Zeer tevreden over de expertise van Dhr. Martens.Staat altijd direct voor je klaar en heeft mij en het bedrijf met uiteenlopende zaken succesvol geholpen. Zoals contract onderhandelingen bij huurbazen, schade afhandelingen, een exit bij een bedrijf en laatst heeft Dhr Martens gefungeerd als mediator bij een VOF break en dit tot in de puntjes afgehandeld.Kortom: André is mijn vast aanspreekpunt voor zga alle zaken.
Hesto StokkentreHesto Stokkentre
12:24 11 Jun 21
Mijn ervaring met Strataego (Roy van de Wiel) was heel positief. Er werd verassend snel gereageerd op mijn mail. Roy begreep begreep mijn situatie en kon heel direct handelen aangaande mijn VSO overeenkomst.Daardoor voelde ik mij een stuk geruster en kon de VSO snel afgehandeld worden. Voor de toekomst zou ik zeker weer contact opnemen met Strataego, maar hopelijk hoeft het het daar niet van te komen.Herma
Evy PetersEvy Peters
09:35 01 Jun 21
Eenmaal contact opgenomen via de website, kreeg ik al binnen een dag reactie van Roy. Persoonlijk, toegankelijk en to the point. De snelle responsetijd is altijd gebleven gedurende de periode dat dit nodig was voor de afhandeling van mijn vso. Roy van der Wiel heeft mij op zeer deskundige en doeltreffende wijze geadviseerd en begeleid. Het advies wat hij mij gaf om onzekerheid bij mij weg te nemen, waar hij noch ik de positieve uitkomst van tevoren van konden bevroeden, bleek uiteindelijk zeer goed uit te pakken voor mij. Roy spreekt duidelijke en klare taal. Hij weet je alles zonder vakjargon goed uit te leggen en daar waar nodig je gerust te stellen of juist te waarschuwen. Geen dubbele agenda. Mocht ik ooit nog een keer deskundig financieel of juridisch advies nodig hebben, dan is de keuze voor Stataego makkelijk gemaakt. Nogmaals bedankt!
js_loader

Vandaag nog een estate plan?

Estate Planner André Martens

Let's get in touch.

Klaar voor financiële zekerheid en een zorgeloze toekomst?